Rommel
Junior Member
|
Post by Rommel on Oct 4, 2005 21:20:43 GMT 1
no to widze ze tera dajemy ostro z quizami ok ja mam tu cos moze specyficznego... moze troche trudnego... ale chyba dacie sobie rade oto pytania dot. roznych aspektow broni pancernej i tego co z nia zwiazane: 1. jaki byl najwiekszy "feler" niemieckiego "Elefanta"? 2. na podwoziu jakiego czolgu budowany byl "Hetzer"? 3. ile osob liczyla zaloga M4A3 E8 ta proscizna oczywiscie na rozgrzewke, a teraz kilka PYTAN (par excellence): 4. jaka niemiecka dyw. panc. uzywala jako swego godla przez pewien czas toporka? 5. ile ton mial wazyc Pz.Kpfw. VIII "Maus"? 6. ile sztuk Leopard'a 2 ma obecnie WP (mozna sie pomylic o 10)? no to by bylo na tyle... druga czesc jest troche trudna ale co tam ;D
|
|
|
Post by TRUP on Oct 5, 2005 7:38:58 GMT 1
Odpowiadam na pytanie 2: - bazowy by³ czeski czo³g LT-38, potem produkowany przez Niemców bodaj pod oznaczeniem PzKpfw 38(t).
Odpowiadam na pytanie 5 : - na pocz¹tku Maus mia³ wa¿yæ 100, w trakcie projektowania zmieniono ten parametr na 120 ton, ale to faktycznie co zbudowano wa¿y³o 188 ton zdaje siê.
|
|
|
Post by NFP on Oct 5, 2005 7:46:01 GMT 1
3: 5 ludzi 6: teraz mamy 41 sztuk, w tym jeszcze b¹dŸ w przysz³ym ma dojœæ 128
|
|
Pawko
Junior Member
|
Post by Pawko on Oct 5, 2005 14:21:43 GMT 1
1) jak dobrze pamiêtam nie mia³ on karabinu maszynowego i trzeba by³o waliæ z dzia³a 88 w piechote wroga, poza tym by³ zbyt ciê¿ki i skomplikowany w u¿yciu 4) 6 Dywizja Pancerna "Barbarossa"
pytania wed³ug mnie maj¹ wyrównany poziom
|
|
Rommel
Junior Member
|
Post by Rommel on Oct 5, 2005 20:22:30 GMT 1
no i prosze... jeden dzien i juz rozwiazali... no niezle, gratz kazdy poprawnie odpowiedzial na 2 pytania. nie wiem jak to w koncu rozwiazujesz z karma NFP wiec proponuje zebbys sam pomyslal nad tym jak Was tu wynagrodzic
|
|
|
Post by TRUP on Oct 6, 2005 8:21:24 GMT 1
no i prosze... jeden dzien i juz rozwiazali... no niezle, gratz kazdy poprawnie odpowiedzial na 2 pytania. nie wiem jak to w koncu rozwiazujesz z karma NFP wiec proponuje zebbys sam pomyslal nad tym jak Was tu wynagrodzic Szanowny Autorze Panzerfausta, rozumiem, ¿e po 2 punkty maj¹ mieæ przyznane NFP, Pawko i TRUP. Czy tak? Jak potwierdzisz - tak bêdzie!
|
|
Rommel
Junior Member
|
Post by Rommel on Oct 6, 2005 17:31:01 GMT 1
dokladnie tak... ha, teraz ja tu rzadze punktami ;D a przynajmniej przez ta chwile
|
|
|
Post by TRUP on Oct 7, 2005 7:14:18 GMT 1
I bardzo dobrze! To ja w takim razie wstawiam punkty i zamykam temat. Dawaj nastêpne zadania!!! ;D
|
|