|
Post by NFP on Jan 19, 2006 18:53:00 GMT 1
|
|
|
Post by TRUP on Jan 20, 2006 13:00:11 GMT 1
Poczyta³em sobie te rózne linki, tylko dlatego, ¿e prosi³eœ. Nie bêdê pisa³ co myœlê OGÓLNIE o politykach i polityce, bo jestem zbyt kulturalny, a tak¿e mam ich wszystkich w okolicach odw³oka!
|
|
Pawko
Junior Member
|
Post by Pawko on Jan 20, 2006 18:35:59 GMT 1
Nie doœc ¿e sam Kukliñski jest bardzo kontrowersyjn¹ postaci¹ to jeszcze robia wokó³ niego niepotrzebny szum. Wed³ug mnie powinni od razu usun¹æ te flagi z ziemi, i nie robiæ wokó³ tego szumu. Wykrêcaj¹ takie numery a potem sie dziwi¹ ¿e mamy napiête stosunki z Rosj¹.
|
|
|
Post by NFP on Jan 20, 2006 19:53:19 GMT 1
Ale zauwa¿, ¿e ZSRR to nie jest Rosja i tak samo flaga ZSRR (czyli nie istniej¹cego ju¿ pañstwa) politycznie rzecz bior¹c nie ma nic wspólnego ze stosunkami Polska - Rosja... Te s¹ napiête z innych powodów, np Ukraina itp. Co prawda Rosja jest spadkobierc¹ (kontynuatorem) ZSRR, ale przyjê³a now¹ flagê, nazwê itp. Wiêc flaga ZSRR powinna oznaczaæ tyle samo co polityczne symbole Cesarstwa Rzymskiego - czyli nic, a najwy¿ej niewiele.
|
|
Pawko
Junior Member
|
Post by Pawko on Jan 27, 2006 10:03:27 GMT 1
Po czêsci masz racjê, ale pamiêtaj ¿e wielu ludzi wci¹¿ siê indentyfikuje z ZSRR i jego symbolami
A jak ty byœ siê czu³ gdyby rosjanie deptali god³o PRL-u ?(wiem - to s³aby przyk³ad).
|
|
|
Post by wowposter on Nov 13, 2008 15:35:59 GMT 1
|
|